Online cégalapítás

Közkereseti Társaság, Kkt alapítás

A Kkt fogalma

A közkereseti társaság - Kkt - alapítás során, a létesítésére irányuló társasági szerződéssel a társaság tagjai arra vállalnak kötelezettséget, hogy korlátlan és egyetemleges felelősségük mellett üzletszerű közös gazdasági tevékenységet folytatnak és az ehhez szükséges vagyoni hozzájárulást a társaság rendelkezésére bocsátják.

Kiknek ajánljuk Kkt alapítását?

A Kkt, az összes tag személyes közreműködésén alapuló, kisebb tőkeigényű, alacsony kockázatú, családi jellegű vállalkozások kedvelt társasági formája.

Előnyök – hátrányok

A Kkt alapítás minimális kezdőtőkével megvalósítható, de a tagok a társaság tartozásaiért a saját vagyonukkal is korlátlanul felelnek.

Közkereseti társaság gyors és szakszerű alapítását kedvező áron elvállaljuk!

Kkt alapítás űrlapKözkereseti társaság, Kkt alapítás - kattintson ide és töltse ki a szükséges űrlapot!


Közkereseti Társaság – amit a Kkt. alapításról tudni érdemes

A Közkereseti Társaság – közismert rövidítéssel Kkt. – egy olyan gazdasági társulás, ami jogi személyiséggel nem rendelkezik, de több tagból áll, akik közös gazdasági tevékenységet folytatnak, és ezzel a közös gazdasági tevékenységgel kapcsolatban korlátlan felelősséget vállalnak. A céljuk a vagyonszerzés, ám ezt nem vállalatszerű gazdálkodás révén, csupán közös munkával igyekeznek elérni. A Közkereseti Társaság komoly anyagi felelősséggel jár, de bárki alapíthat Kkt.-t, amennyiben a tagoknak megvan hozzá az anyagi alapja.

A Kkt. alapításának feltételei közé tartozik a szerződés megkötése, amibe bejegyzik a kezdőtőkét, és amit a tagok aláírásukkal hitelesítenek ügyvéd, illetve közjegyző jelenlétében. Legalább két tag kell hozzá, alapítási minimum összeg nincs, de minden tagnak hozzá kell járulni a tőkéhez.

Amennyiben szüksége van megfelelő és megbízható szakmai segítségre cégalapításhoz, esetleg éppen Közkereseti Társaságot szeretne alapítani, forduljon hozzánk bizalommal elérhetőségeinken! Örömmel segítünk Önnek is a cégalapításhoz szükséges teendőkben!


A Kkt alapítás alapvető lépéseiről

A Kkt alapítás alapvető lépéseirőlA kkt vagyis a közkereseti társaság egy közismert és népszerű cégforma, aminek elsődleges célja a vállalatszerű gazdálkodás. A közös munkát célozza meg a Kkt alapítás, ahol a tagok komoly, felelősséget is vállalnak mind anyagi, mind pedig személyes elköteleződés szempontjából.


A Kkt alapításhoz szükség van természetes személyekre, akik belföldiek, vagy külföldi is lehetnek. Aki már tagja egy Kkt-nek, az nem lehet tag, hiszen a tagság korlátlan felelősséggel jár, és a teljes vagyoni felelősség csak egy cégre vonatkozhat.


A Kkt alapítás legelső mozzanata a társasági szerződés megkötése kell, hogy legyen. Ebben meghatározzák a társaság nevét, tevékenységét, megadják a címét, részletezik a tagok személyes közreműködésének módját, illetve még néhány alapvető és fontos dolgot a Kkt-vel kapcsolatban. A társasági szerződés megkötésének érvényességét ügyvéd, vagy pedig közjegyző jelenléte szavatolja. Ezt követően a cég bejegyzésre kerül a cégbíróságon, miután megkapta a cég alapításához szükséges, kérvényezett hatósági engedélyt.


A Kkt alapításhoz szakmai segítséget nyújtunk minden ügyfelünknek, méghozzá kedvező díjszabással. A részletekért keressen minket bizalommal elérhetőségeinken!